Novi "zimski" znaci za ograničenje brzine

Bez autora
Nov 23 2010

Zimi je na putevima prvog prioriteta brzina vozila ograničena na 60 kilometra na sat, a na putevima drugog i trećeg prioriteta ne sme se voziti brzinom većom od 40 kilometara na čas. Na putevima u Srbiji postavljeni su novi saobraćajni znaci, sa dopunskim obaveštenjem da je u zimskom periodu na putevima prvog prioriteta brzina vozila ograničena na 60 kilometra na čas i na putevima drugog i trećeg prioriteta 40 kilometara na čas. Putevi prvog prioriteta su autoput i poluautoput, prvog i drugog prioriteta svi magistralni putevi, a drugi i treći prioritet su regionalni putevi. Dopunska tabla ima simbol snežne padavine i označava vremenske uslove u kojima važi postavljeni znak, u zimskom periodu od 15. novembra do 31. marta. Saobraćajni znakovi sa dopunskom tablom postavljeni su u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnim znakovima na putevima na kojima je to predviđeno. Po isteku važnosti te mere nadležne službe JP "Putevi Srbije" će odmah ukloniti te saobraćajne znake i uspostaviti prvobitni režim saobraćaja.

Novi "zimski" znaci za ograničenje brzineZimi je na putevima prvog prioriteta brzina vozila ograničena na 60 kilometra na sat, a na putevima drugog i trećeg prioriteta ne sme se voziti brzinom većom od 40 kilometara na čas.

Na putevima u Srbiji postavljeni su novi saobraćajni znaci, sa dopunskim obaveštenjem da je u zimskom periodu na putevima prvog prioriteta brzina vozila ograničena na 60 kilometra na čas i na putevima drugog i trećeg prioriteta 40 kilometara na čas, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Putevi prvog prioriteta su autoput i poluautoput, prvog i drugog prioriteta svi magistralni putevi, a drugi i treći prioritet su regionalni putevi.

Dopunska tabla ima simbol snežne padavine i označava vremenske uslove u kojima važi postavljeni znak, u zimskom periodu od 15. novembra do 31. marta.

Saobraćajni znakovi sa dopunskom tablom postavljeni su u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnim znakovima na putevima na kojima je to predviđeno.

Po isteku važnosti te mere nadležne službe JP "Putevi Srbije" će odmah ukloniti te saobraćajne znake i uspostaviti prvobitni režim saobraćaja, objavljeno je na sajtu tog javnog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik